location-mark جستجو شهر
https://chechilas.com/ehsan-mirzaei-nahalestan/نهالستان-احسان-میرزایی
بهترین نهال گردو در تبریز

بهترین نهال گردو در تبریز

کاشت نهال گردو چگونه می باشد؟

شروع زندگی جدید فرا رسیده است! اولین مرحله پرورش درخت گردو، کاشتن نهال گردو برای رسیدن به آینده‌ای پر ثمر است. چاله‌ای عمیق با عرضی دو برابر ریشه نهال حفر کنید و بدون دست‌کاری کردن ریشه، نهال گردو را برای دوران جدید خود در این چاله قرار دهید. خاک را به خوبی در اطراف ریشه سفت کنید و آب مناسب را به خوردش دهید.
با خاک اره برای دوری از گزند علف ‌های هرز، اطراف تنه نهال را مالچ پاشی نمایید. مناسب ترین زمان کاشت درخت، میانه پاییز و زمستان است که هنوز نهال گردو در خواب هست.

نکات پرورش نهال گردو چیست؟

پرورش این نهال کار بسیار مهم و سختی است و باید در این حرفه، صبوری لازم را داشته باشید. علف‌ های هرز به ریشه درخت جوان آسیب می‌ زنند و جلوی رشدش را می‌گیرند. سعی کنید مالچ پاشی سالانه با کاه را در فاصله مناسب از درخت انجام دهید تا از شر این مزاحم‌ها خلاص شود. رطوبت و خیسی بیش از حد هم پرورش درختان را با اختلال مواجه می‌کند. موارد زیر نیز از جمله نکات پرورش نهال گردو، هستند:

 

آبیاری:

آبیاری از دیگر نکات پرورش این نهال است. درخت گردو نیازی به آبیاری زیاد و مکرر ندارد، اما در سال‌های اولیه رشد و مخصوصا  در تابستان های گرم و خشک، باید به شکل منظم آبیاری شود.

 

هرس کردن:

برای هرس کردن، اواسط تابستان یا زمستان را برگزینید و شاخه‌های آسیب دیده و کهنه را جدا نمایید. هرس کردن 5/1 تاج در سال نیز از نکات مهم پرورش درخت گردو، است. حتما وسایل بریدن و هرس کردن را قبل از استفاده، ضدعفونی کنید تا درخت پربار و جذاب شما دچار بیماری نشود.

 

تغذیه:

درخت دوست دارد تا در با شروع فصل بهار با مالچ و کودهای سرشار از نیتروژن تغذیه شود. البته ازخاطر نبرید که کوددهی بیش از اندازه، ریشه درخت را خشک می‌کند.

مشکلات احتمالی در پرورش گردو:

آفتاب و گرمای بالای 38 درجه سانتی گراد در تابستان میوه این درخت را پیر و سیاه می‌کند.

نهال گردو و گل‌های زیبایش، به سرما حساس هستند؛ در مکان‌هایی که سرما زودرس است، از ارقام دیرگل استفاده کنید.

کرم ناف، شته، کنه و… از جمله موذیانی هستند که تا فرصت را غنیمت بشمارند به تنه، برگ، ریشه و میوه هجوم می برند.

بلایت گردو، پوسیدگی ریشه و طوقه، شانکر پوست، گال تاج نیز از جمله بیماری‌ها و حملات باکتریایی درخت شما هستند که می‌توانند در پرورش درختان، خلل وارد کنند.

بهترین زمان برداشت مغز گردو چیست؟

برداشت گردو از درخت زمانی می باشد که پوسته‌‌ سبز رنگ آن کمی تغییر رنگ داده و شکاف خورده باشد.در واقع پوسته‌ای شکافته و خشک شده، خبر می‎دهد از سرّ درون! معمولا اواسط پاییز، زمان باردهی درخت گردو است. شروع به تکاندن شاخه ها کنید و گردو هایی که روی زمین ریخته شده را از دست سنجاب‌ها حفظ کنید!
حدود سه روز، میوه ‌ها را در مکانی گرم و پرنور نگه دارید تا فرآیند خشک شدن کامل شود. حال، دردانه ما آماده است تا وارد چرخه رژیم غذایی انسان شود. صبور باشید! درختان گردو ممکن است تا ده سال اول هیچ ثمره ‌ای را برای شما نداشته باشند اما این صبوری بی جواب نمی‌ ماند؛ با پرورش درخت گردو، تا سال‌ها می‌توانید لذتش را ببرید.

هر درخت گردو تا چند کیلو محصول می‌دهد؟

با توجه به نوع نژاد، جغرافیای محل کاشت و رعایت نکات پرورش نهال گردو، هر درخت بالغ گردو میانگین می‌تواند سالانه بین 100 تا 300 کیلوگرم گردو تولید کند.

درخت گردو تا چند سال عمر می‌کند؟

درخت گردو در ایران تا 200 سال نیز عمر می‌کند، اما هیچ قطعیتی ندارد و ممکن است با توجه به شرایط اقلیمی، این عدد تا سال‌های بیشتر یا کمتر نیز متغیر باشد.

درخت گردو تا چند سال میوه می‌دهد؟

باز هم با توجه به نوع درخت گردو و چگونگی پرورش آن، این آمار متفاوت است؛ اما در شرایط مطلوب این درخت بالای 70 سال باردهی دارد.

نتیجه گیری مقاله پرورش درخت گردو:

در این مقاله راجع به ویژگی ها و نکات پرورش نهال گردو، با شما صحبت کریم. همچنین از مشکلاتی که می تواند برای درخت گردو حادثه آفرین باشد نیز مطالبی را ارائه دادیم، تا بتوانید به درستی از شیوع بیماری ها و آفات جلوگیری کنید. اگر شما نیز برای پرورش این درخت نکته ای دیگر می­دانید، حتما با ما به اشتراک بگذارید.
نهالستان احسان میرزایی
نهالستان احسان میرزایی
آذربایجان غربی - میاندوآب
احسان میرزایی
آدرس
آذربایجان غربی, میاندوآب, روستای حسن کندی
راه های ارتباطی